ONTWIKKELEN RAW BESTANDEN

Fotograferen in RAW formaat levert ruwe data op en betekent dat er altijd een nabewerking dient plaats te vinden. Omdat RAW bestanden boordevol ruwe data zit, kan er veel meer ontwikkeld worden zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor is de kwaliteit van het uiteindelijke resultaat veel hoger dan bij een JPEG foto. Bij het ontwikkelen van RAW foto’s is de witbalans en de belichting veel beter te corrigeren. Foto’s worden scherper en spreken veel meer tot de verbeelding. Regelmatig ontvangen we foto’s in RAW formaat met de vraag of we die verder kunnen ontwikkelen. Niet alleen bij food-fotografie en fashion fotografie ontwikkelen we RAW bestanden maar ook bij veel foto’s in de natuur waar zon en overbelichting op de loer liggen maken we gebruik van RAW bestanden.

RAW of JPEG?

Veel camera’s bieden de mogelijkheid om de foto op te slaan in RAW- en JPEG formaat. Het loont de moeite om beide versies eens te laten vergelijken. Vind je het lastig of wil je op dit moment nog niet aan de slag met RAW foto’s, laat het ons doen. Dat kan eenvoudig door ons de foto toe te sturen en een aanvraag te doen voor ontwikkelen RAW bestanden. Je dient er wel rekening mee te houden dat een RAW bestand vele malen groter is dan een JPEG bestand. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van RAW bestanden ook als dit een gehele reportage betreft. Neem daarom eens de proef op de som en laat ons u overtuigen van onze expertise bij het ontwikkelen van RAW foto’s.

Terug

Trots assisteren we creatieve professionals

We hebben een passie voor beeld en ondersteunen fotografen en ontwerpers om het beste resultaat te bereiken. Beeldbewerking zoals jij dat wilt, met jouw personal touch en jouw gedachten. Zo kun jij fotograaf, vormgever of ontwerper je richten op waar je goed in bent. “Het beste beeld”. Lees meer over Beeldbewerking.

Probeer het nu eenmalig gratis